Plötsligt står Måns på stallplanen

 

Jag och Måns i januari 2018

I tisdags när jag åkte till stallet stod en ny häst på stallgången. Eller ny och ny. Det var ju Ebbas häst Måns! Ebba har sålt honom till en stallkompis till mig, så nu är Måns i samma stall som mig igen. Det har han inte varit över två år. Jag blev glad och ledsen på samma gång över förändringen. Samtidigt så är jag icket oskyldig till försäljningen då det var jag som tipsade min stallkompis om att Måns säkert skulle gå att köpa loss från Ebba. Måns är ju verkligen min favorithäst, efter min egen.  

Nu har jag lovat mig själv att inte vara allt för emotionellt engagerad. Jag ska anstränga mig för att ge den nya ägaren utrymme och space att hitta sin egen kontakt med Måns. Jag vill verkligen inte vara den som säger "Du borde..." eller "Han gillar inte att..." eller "Sådär gjorde inte Ebba när..." utan verkligen låta dem skapa sin egen bubbla. 

Det är så viktigt när man skaffar sin egna häst att få skapa relationen till dem själv. Jag kände verkligen det med Ares; det kändes värdefullt att få hitta min egen kontakt med honom. 

Men visst kommer jag att klappa honom när jag går förbi. Kanske kolla att vattnet är fräscht. Kanske trilla in en pellets till honom. 

Och säga att han måste vara en duktig häst nu, i sitt nya hem.  

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet