Vikten av korta träningspass

 Jag tokvilar. Jag har i och för sig varit i stallet i fyra timmar, hängt med stallkompisar och bland annat skurat den lilla sadelkammaren, men i övrigt har det varit sängläge. Jag har tittat på Ullared och Tunnelbanan och annat som inte kräver så mycket tanke och ätit hamburgare i sängen. Jag har blivit bättre på att återhämta mig. 

Men Ares, min Ares! Jag är nästan besatt i honom. Så otroligt trevlig och fin unghäst. Jag provade tömköra med kapsonen igen. Fäste den för löst igen. Provade olika tömsättningar. Råkade göra tömkörningen onödigt komplicerad för Ares, men fann till slut något som verkade fungera. 

Ares tvingas inte i låg form utan ska bara ha ett tryck som uppmuntrar till det genom kapsonen. Han ska förhoppningsvis vilja söka sig till den lägre formen när han slappnar av. Och det gör han. Nästan hälften av tiden går han i en jättefin låg form och det är mer än vad jag väntade mig. 

Han rör sig så snyggt! Jag köpte honom ju för hans jättefina mentalitet, och mådde ju inte sådär jättebra när jag letade efter min nya häst. Jag noterade lite slött att han rörde sig trevligt när jag köpte honom, jag var mest intresserad av hans personlighet. Att man kunde pussa och gosa med honom, att han verkade ha en stabilitet som jag behövde. Men nu när allt landat lite så ser jag ju att han verkligen är en guldkille på fler sätt än det jag fastnade för. 

Han aktiveras fortfarande bara ca 15 minuter per gång som vi är på ridbanan, så man får ju inte fastna och börja greja för länge med honom. I de 15 minuterna har vi även delpauser då han står stilla och blir kliad.

Han älskar att vara ute med mig och röra på sig och vara lydig, så jag tror verkligen på att det fungerar. Men då måste ju även jag använda min självdisciplin, och välja att avsluta passet, även om jag kan ha en impuls att vilja fortsätta. 

Idag hade jag verkligen lust att vilja fortsätta. Jag såg hur fint han började söka sig till en lägre form men det gäller att inte fixera sig på "ett varv till" eller "tre minuter till" utan stanna vid det ofärdiga och njuta över hur långt vi kommit.

Här kommer en kortare voice over igen. Det märks att jag är lite trött på rösten. Men glad. 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet