En jättefin start på året

Första dagen på nya året startar med träningsvärk. Jag hade velat träna men jag hittar ingen muskelgrupp som inte värker. Allt värker. Låren. Armarna. Triceps. Rubbet. Så det blir att vila och känna sig nöjd. 

Och det är ju för att jag orkar röra på mig nu och tycker det är skönt att pressa kroppen igen, som all värk kommer. Det är ju en sund värk som känns bra. Det är inte bara gymträningen som resulterat till träningsvärk utan även att jag bara spontant använt kroppen mer än vanligt. Exempelvis finns det en liten tjej i stallet som är sex år, och jag har kånkat henne på ryggen och gjort lite spontana benböj, som väckte fnitter hos oss båda, och rejäl träningsvärk i mina ben. 

På nyårsafton stekte jag lite hamburgare till mig själv, såg på Netflix, och höll lite kontakt med mina närmaste. Jag ville vakna pigg och utvilad årets första dag. Det gjorde jag! 

Ares och hans ponnykompis Kaktus har ju lite tendenser att rymma ibland, så han fick flytta till en rejäl trähage med kameraövervakning under nyår. Jag är jätteglad över det nya stallet och att stallägaren gör så mycket möjligt för oss. Jag gick in på en app och tittade genom kameran, på hur hästarna betedde sig under nyårssmällarna, och det var väldigt lugnt. 


Det har varit riktigt dåligt väder men Ares får gå utan täcke. Jag har som mål att han inte ska behöva ha täcke, för det kan bli en stress i sig för mig. Det kan bli en hel del huvudbry om att ha rätt täcke för rätt temperaturer, och även att man kanske inte hinner byta när man är på jobbet och vädret växlar under dagen.  

Jag ville ju ha en häst med lite tjockare päls som klarar våra väderförhållanden och det verkar han göra bra. Igår var det dock nollgradigt och regn och jag hade lite ont i magen över hur han skulle ta det. Han var dyblöt men betedde sig precis som vanligt och visade inga tecken på att frysa eller vara spänd. Jag har två reservtäcken i stallet utifall han skulle frysa. Både ett vintertäcke och ett regntäcke. 

Och jag kan fortfarande knappt förstå hur fin Ares är. Vi gick in i stallet samtidigt som traktorn jobbade för fullt utanför stalldörren, för att skotta upp och ordna trähagen åt dem. Ares reagerar inte alls på traktorn, han går med huvudet lågt och gärna med pannan vid ryggslutet på mig. 

Tänk att jag får starta året med en så fin ponny! 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet