Underbar stalltid

Äntligen var jag pigg nog att åka till stallet! Jag har flätat Galishimo, jag har pussat honom, jag har ryktat och pysslat med honom. Han är genomborstad och gullad med och kramad. Min lilla häst! Sedan så tog jag ut honom och longerade honom med den där tömkörningsgjorden och inspänningstyglarna och han rörde sig jättefint! Puh! Den där tömkörningsgjorden var ett jättebra köp. Nu när jag kombinerar den med svanskappa och hjälptyglar så rör han sig jättefint på minimal ansträngning från min sida.

Det finns inget som säger så mycket om hur Galishimo mår som när jag låter honom röra på sig. Då ser man om han är spänd, avspänd, orolig, trygg, stel, mjuk... ja, allt syns när han rör sig. När han rör sig ledigt och fint så blir jag varm i hela kroppen. Sedan blev jag varmsvettig i hela kroppen. Sedan fick jag mjälthugg. Sedan blev jag yr.  Men det hade nog mer med hälsan att göra än med Galishimos rörelsemönster.

Men i övrigt var jag glad.


Bilden ovan är från idag, och visar hur långa flätor han har nu, efter ca 11 månaders manvård. Det har gått lite långsammare med att spara ut manen under vintern nu, för det är ingen jätteskillnad jämfört med för ett halvår sedan, som man ser här nedan. Men det är rogivande att borsta och fixa med honom, och till sommaren växer det kanske ytterligare!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback