Jag älskar ICA

Man vet att man närmar sig 40 när man tycker att ICA är ett av de mest fantastiska välfärdsfenomen som går att uppbringa. Jag har fortfarande inte veckohandlat inne i butiken, sedan november 2018. Jag veckohandlar fortfarande on line och tycker det fungerar toppen. Nästan mer än toppen. Jag tycker nu att jag har en relation till ICA. ICA är inte bara en butik. Den är en värdefull hjälpreda.

När jag står vid avhämtningsplatsen tar det sällan mer än två minuter från att jag skickat meddelandet "hämta" tills att kassarna står i bilen. Ibland får man något provexemplar av något i kassen också. Det är lite mysigt. Det är inte något som jag upplever sker när man stod i kö och betalade i kassan på ICA. "Varsågod, vi uppskattar dig som kund, här får du en toapappersrulle extra!" vilket i och för sig hade varit lite roligt, det också.


Idag gick det dock lite för snabbt. Jag var trött och tog emot kassarna och signerade dem. Sedan insåg jag att mina matlådor inte kom med och i stället fick jag ca två kilo olika sorters frysta bär. Jag skickade ett meddelande om att jag råkat signera fel kasse och fick då veta att jag kunde behålla bären och att de skulle köra ut mina matlådor till mitt hem i stället. En timme senare står en kille där med min glömda matkasse och ger mig en liten burk chokladkakor som ursäkt för besväret.


Jämför detta med min vardag förut då jag alltid gick och handlade, det kunde ta uppåt 40 minuter, alltid hade glömt något, och alltid kom hem och tänkte:
"Men guuud, orkar jag verkligen åka ut och handla tvättmedel/mjölk/havregryn/diskmedel nu när jag redan handlat?! Så surt, jag tar det någon annan dag..."

Det är sådana grejer som tydligen gör mig glad. Sorgligt men sant. Vilken tur att jag inte lägger en massa pengar på dyra utlandsresor när det tydligen bara behövs en helt fungerande närbutik för att jag ska tycka tillvaron blivit bra. En gratis månadsranson av bär och lite kakor. Lyckan är gjord!

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback