Friskare, inskolning och grönt kort.

Äntligen är jag friskare! Det känns superbra. Det fanns nog lite fördelar med denna långdragna sjuka för chefen blev kanske lite medveten om hur sårbart det är med en ensam utredare med stöd av Lex Sarah, så jag ska skola in en ny kollega om detta på tisdag. Så har jag tur får jag avlastning!

Problemet är att folk inte riktigt vill jobba med detta. Ibland skolar jag in någon som sedan tackar nej till avlastning efteråt. Det beror ju dels på att det är jobbiga ärenden, men sedan så kan ju media ha intresse av hur man jobbar, och även Inspektionen för vård och omsorg. Så man måste ha lite is i magen och göra sitt bästa trots att "storebror" övervakar. Några som börjar utreda tycker att det är spännande och intressant att göra någon enstaka utredning, men när det är en återkommande ström av utredningar, så kan det kännas slitigt.

Fördelen med det hela är Socialstyrelsen har en fantastisk handbok som stöttar en i det mesta, bara man lär sig använda den, och jag har genom åren gjort så många mallar och hjälpdokument att man i princip kan vara född igår och ändå göra en utredning av god kvalitet. Så jag har faktiskt gjort en liten inskolningsvariant som är starkt influerad från när jag tog grönt kort på ridskolan, dvs övningar där man lär sig slå upp i handboken (eller inom ridskolan: Tävlingsreglementet, TR). Jag förstod att jag till slut skulle ha nytta av denna kurs! Kanske inte som jag hoppades på genom att tävla Galishimo, men som upplägg när jag introducerar en nya kollega är systemet smashing!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback