Equiturumkurs


Nu var det dressyrkurs igen på ridhuset och jag är även denna gång jättenöjd. Tränaren märker att jag repeterar övningarna på hemmaplan mellan kurserna och att det blir skillnad. Väldigt motiverande att känna att jag klarar av att förbättra oss på egen hand mellan kurserna också! Jag tycker Galishimo blivit mjukare och starkare, och nu ska vi börja höja honom i formen lite mer. Det är lite svårt för mig att ställa om mig då jag har ridit honom låg i så många år, så jag ber honom nästan reflexmässigt att sänka sig lite, när nacken åker upp. Så till nästa gång så ska jag träna mig på att låta nacken komma upp lite mer. Det blir nog väldigt bra att träna på till vintern när vi har bra snöunderlag på Varnvägen och kan långtrava lite där på rakt spår. Då kan jag fokusera på enbart nacken. Han kan ju bli lite taggad ute, exempelvis förra helgen när vi fotograderade, och då kommer ju nacken upp direkt, utan att han tappar formen så mycket.


Tränaren granskade sadeln och höll med om att Galishimos rygg och sadelläge är lite speciellt, men tror att det kan bli bättre när sadeln blivit lite mjukare och när formen på Galishimo höjts lite. Hon tyckte Galishimo verkade trivas i den i alla fall. Galishimo är ju fint musklad och har varit fri från både hältor och snedheter de senaste fem åren, så han verkar ju själv inte ha så stora problem med sadelläget. Tränaren tyckte även att min sits blev betydligt bättre med sadelköpet så det är ju skönt att få detta också bekräftat.

Nästa kurs är redan nästa vecka, så jag antar att jag inte hinner med att göra några stordåd med Galishimos träning, men det är i alla fall riktigt roligt och givande att rida nu!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet