Vad jag tränar på just nu


Just nu tränar jag på att stärka Galishimo i galoppen. Jag har ju tidigare fått restriktioner att hålla mig på stora jämna volter eller raka spår för att han ska stärka sig, men sedan förra Equiturumkursen så sade tränaren att han bar sig tillräckligt bra nu för att det skulle gå att utmana honom lite mer i galoppen. Så nu varierar jag galoppen betydligt mer. Jag försöker numera att följa fyrkantsspåret, kortar upp honom på kortsidan, böjer honom lite mer i hörnen och sedan så gör jag en 10 meters volt i galoppen här och var, och sedan ökar jag galoppen lite på nästa långsida, innan jag kortar upp och lägger en volt någonstans igen. Jag ger, tar tillbaka, svänger, ökar. Det är hur roligt som helst och det känns verkligen tryggare i den nya sadeln. Han har skyggat och slängt sig sidvärtes två gånger i galoppen på en raksida, och båda gångerna har jag suttit kvar som gjuten. Det känns ganska coolt att märka att han kan svänga bra i de små volterna och att han börjar orka med att bära sig, om än lite vingligt.

Jag försöker även göra övningen i traven, varierar tempot, kortar och böjer, flyttar bogen lite här och var, gör en volt här och var, och ökar på lite slumpartat.

Allt sker ju ute i det ruskiga höstvädret, men det har gått finfint hittills! Jag kommer inte att ha tid att åka till ridhuset förrän slutet på nästa vecka, men då blir det desto trevligare!

Sedan kommer nog en period då det inte blir så lätt att rida, på grund av underlaget, vädret, och så vidare, så då ser jag fram emot mysiga promenader och longering. Sedan hoppas jag på ett fint snötäcke i december, som kan tjäna som gott ridunderlag igen!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet