Vi putsar på vänster galopp

Bild från april förra året. I år har Galishimo fått gå väldigt mycket utan täcke...

Idag blev det dressyr på sommarridbanan. Vilken vinter vi haft! Ridbanans kanter består fortfarande meterhöga i snödrivor och underlaget är blött. Men Galishimo är lugnare än någonsin. Några grannar buskörde med en fyrhjuling 300 meter bort och Galishimo brydde sig inte ett smack. Jag brydde mig, för jag tyckte inte det kändes roligt när de brände på, men klarade av att göra några galoppövningar  med Galishimo i alla fall.

Det känns lätt overkligt att jag ensam kan träna galopp på Galishimo samtidigt som en fyrhjuling bränner runt en bit bort. För ett år sedan hade jag nog inte ens suttit upp på honom, under de omständigheterna. Jag är så förvånad att jag nästan vill nypa mig själv i armen.

Det är mycket rakriktning i galoppen nu, särskilt i vänstervarv. Rakrikta och lyfta honom lite. Galishimo kämpar på jättebra och trivselfrustar. Det känns verkligen att han tappat vikt och orkar kämpa på med galoppen mer nu. Nu ska vi bara se till så han rakriktar sig i vänstervarvet, inte böjer sig för mycket, och inte börjar falla in med bogen. Han kommer att bli så fin när vi putsat på den! Det känns skönt att skippa slutan ett tag och göra mer rena skänkelvikningar i rätt omfattning så han fortsätter bygga på dem.

Vänster galopp är inte lika pepp som höger galopp. Men nu ska vi piffa till den!

Galishimo gillar verkligen att få jobba. Han kommer i hagen och ger ifrån sig massor av trivselfrustningar på ridbanan, han ser så nöjd ut med att få jobba. Den här hästen skulle få hjärtat krossat av att gå och skrota i hagen för mycket. Han vill vara med! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback