Den positiva ridspiralen

 

Jag tittade på två bilder med ca ett års mellanrum och det är riktigt skönt att se att Galishimo blivit smalare om magen! Ju lugnare han varit, ju längre och snabbare vågar jag rida honom. Ju längre och snabbare jag rider ju lugnare blir han. Och smalare. Och så är den positiva spiralen igång.

Jag hade det på känn sedan flera år tillbaka. Det är ju väldigt vanligt att oroliga individer blir lugnare av ordentligt med träning (det gäller nog både hästar, hundar och människor) men det var svårt att få till i praktiken då jag blev så trött mentalt av att sitta på honom när han var så orolig och reaktiv, och jag satt ju ofta av för att leda honom i stället, efter 20-30 minuter. Det är jätteskönt att han mognat så fint och att jag äntligen kunna ro i hamn med det.

Han har dock tappat lite "överlinje" men vette tusan om det var så dåligt om överlinjen till stor del bestod av fett. Till sommaren längtar jag efter långa ridturer i naturen igen. Just nu är det lite för mycket snö och slask för att ta sig någonvart... den här filmen är för tio dagar sedan och det var sista långa galoppturen efter Varnvägen! Nu tinar det fram lera och stenkross...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet