Gear Acquisition Syndrome (GAS)

Som ni vet så har jag sparat pengar till en ny dressyrsadel till Galishimo, och fått ihop en hyfsat respektabel summa för ändamålet. MEN... nu när det börjar bli verkstad av mina planer så har jag känt en vag osäkerhetskänsla.

Behöver jag verkligen en sadel eller har jag i själva verket endast drabbats av Gear Acquisition Syndrome (GAS)?

Begreppet GAS används mest i musiker-kretsar och är ett tillstånd då man tror att allt i livet blir bättre bara man byter utrustning. Det börjar med att man känner missnöje med det man i vanliga fall brukar vara nöjd med, exempelvis ens tidigare älskade gitarr. Eller häst. Sedan så får man en längtan efter en ny gitarr, eller varför inte en ny häst? Sedan börjar söka en massa på internet och köper till slut något som är onödigt dyrt. Eventuellt påverkar detta dyra inköp ens vardagsekonomi och i värsta fall ens nära relationer. Efter inköpet kan en vag skuldkänsla infinna sig om att sökandet inför den rätta gitarren, högtalarsystemet, trumsetet eller den irländska importhästen, egentligen inte påverkade ditt liv i så stor utsträckning som du skulle vilja.

Jag är övertygad om att GAS förekommer överallt i livet! Det kan handla om allt från inredningsprylar, lägenhetsköp, partner, cyklar, skor och absolut utan tvekan även dressyrsadlar.

Jag och Galishimo lär ju inte galoppera fram i monstruösa tempon och bli fri från fruktan och taskig kroppskontroll. Vi kanske är exakt likadana med mycket små variationer med den största skillnaden att jag har ett antal tusenlappar mindre på kontot..

Jag kanske väntar en stund till. Med inköpet...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback