Att jogga med fröken bekväm

Jag kände mig ännu piggare och försökte jogga ute med fröken Hund i morse. Alla hundar gillar ju att springa, tänkte jag. Jag har fortfarande färska minnen av tervens outröttliga längtan efter rörelse och hur hon alltid höll täten och blev alldeles tossig bara jag tog på mig löparskorna. Så jag ville ju givetvis ge samma upplevelse till fröken Hund.

Jag tog på mig mina icebugs och tog på mig hörlurarna och sa "Nu du! Nu blir det springa av!" med förväntan av en överlycklig hund som skulle längta efter att springa ut.
"Jaha... Eh. Om det gör dig lycklig så..." sa fröken hund.

Efter fem minuters joggande så låg hon längst bak i kopplet och bromsade lite.
"Går det bra?" frågade jag.
"Ja. Eh. Lite draghjälp tar jag gärna emot." sa hon.
"Men är du frisk? Har du ont någonstans?" frågade jag. Men hon verkade liksom halvnöjd med att strosa på i den långsamma trav hon själv valt. Lite osäker på fröken hunds skick och kondition så blev det en väldigt lätt jogg precis över promenadtempo. Lite ängslig om det gjorde ont någonstans.

Om hon hade någon vag smärta så försvann den plötsligt när det var 300 meter hem. Då blev hon ung och frisk och med stor glädje sprang hon först, redo för att nöjt ligga utsträckt på golvet igen. Björn frågade hur det gick när vi kom tillbaka.
"Ja. Eh. Hon är väl kanske lite bekväm..." mumlade jag...

"Det finns nog ingen terv i hennes stamtavla, 

inte ens långt bak...."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback