Vänstergalopp like you mean it!


Jag försöker att stärka Galishimos vänstergalopp då hans högergalopp fått godkänt av AB. Elin följde med och fotograferade och peppade. Om ni undrar vad som är i bakgrunden vid staketet så är det en ca 1,5 meter hög snövall. Vi har snö fortfarande. Ordentligt med snö. Men ridbanan håller på att tina fram och sånär som en liten sjö på mitten av en långsida så är den ridbar.


Och så var det vänstergaloppen. Den ska vi köra hela sommaren. Like we mean it. Jag tror redan den blivit lite bättre redan nu för han tippar mindre inåt i svängarna, men det är nog något års finslip vi har framöver. Då får man se till att ha roligt på vägen helt enkelt. Med Elin, exempelvis. Elin tog sig verkligen tid att ge mig positiv feedback också. Hon tycker jag rider mycket mer aktivt i galoppen nu då jag tidigare år varit lite skeptisk till att Galishimos galopp, den har inte känts riktigt säker, och därmed har jag blivit lite passiv. Men nu har det mesta lossnat.



Högergaloppen är däremot Pepp som sjutton. Bara att hålla i sig och åka med! Mycket luft under småhovarna! För att vara Galishimo, alltså! Väldigt skönt att ha en föreställning om hur trevlig vänstergaloppen kan bli bara genom att byta varv....


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback