Dressyrkurs!

Nu på söndag var det månadens dressyrträning för AB. Det går bara bättre och bättre. Så orädd som jag varit denna gång har jag aldrig varit. Det var dessutom helt underbart att köra transporten på bar asfaltväg och inte i snö och is som jag kämpat på med, hela vintern!



Galishimo var jättenöjd och lugn. Han fick beröm för sin fina skritt. Vi tränade tempoväxlingar i skritt och trav, skänkelvikningar och så visade jag min PEPP-galopp. Vi fick godkänt i höger galopp men behöver peppa upp vänstersidan lite mer också. Fast det blir lättare nu när ridbanan tinat fram. Herre-guuud vad jag hinner galoppera och ha mig, till nästa månad. 

Sedan ska jag jobba mer med att ställa honom rätt och böja honom lagom mycket i skänkelvikningarna. Och så ska jag ge fan i övningen "sluta" ett tag, för han orkar inte göra dem ännu och jag kommer bara att ställa övermäktiga krav på honom. Han kommer dit, och gör det med glädje för mig, när han har muskler för det. Tur att jag har en tränare som kan förklara det för mig och bromsa upp mig lite. Här kommer en kort liten filmsnutt!






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback