Tisdagsritt


Jag brukar försöka boka in en tisdagsritt med Katarina och arabhästen Alladin så ofta jag kan. Tisdagseftermiddagar är den dag i veckan då jag har svårast att ta mig till stallet. Så jag vet att det är mer sannolikt för mig att komma till ridning, om jag har trevligt och tryggt sällskap, samt ett klockslag då jag förväntas vara (någorlunda) färdig för avgång. Detta var särskilt tacksamt i vintras när det var -17 grader ute och vi red ändå. Nu har vi åtminstone vädret och någon plusgrad på vår sida!


Vi brukar ofta trava jämsides när vi joggar hästarna och i tisdags försökte vi även att galoppera lite jämsides. Galishimo tyckte idén var rolig, men Alladin såg ytterst förolämpad ut och tyckte inte att någon av oss tre andra verkade göra vad som skulle göras. Men vi ska prova igen!


Sedan ser jag små, små framsteg, hela tiden. Områden där jag vanligtvis brukar vilja kliva av och leda Galishimo, som exempelvis när vi stöter på nytt vägarbetsbråte som här, känns det inte alls behövligt att kliva av längre. Han känns lugnare och jag blir inte heller lika stressad om han råkar sprätta lite. Små, små, framsteg. Vi jobbar på förtroendebasen!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback