C-tränaren igen!

Idag har jag tränat för C-tränaren i dressyr igen! Vilken fantastisk människa. Passet fick anpassas lite efter att jag fortfarande var sjuk och inte klarade av att anstränga mig så mycket men det var värt varenda slant. Jag känner mig mycket mer trygg i mig själv och känner hur jag kommer ned med båda fötterna på jorden. Hon ger så bra återkoppling och jag känner instinktivt att den feedback hon ger är sann och jag tar till mig varje ord. Långsamt kommer självförtroendet tillbaka. Jag har känt mig som en fjäderplockad höna denna vår och nu börjar jag komma till läkning igen.

Vi utvärderade longeringsövningen från förra månaden och hon var väldigt positivt överraskad. Jag jobbar honom mest i galopp på lina nu, och får honom både avspänd och i en påbörjan till samling trots att det bara är på en longerlina och utan hjälptyglar.
"Du har verkligen känsla för det är! Det ser man verkligen!" sa hon och det kändes jätteskönt.

Sedan så tränade vi på att flytta hans framdel både mot mig och ifrån mig på olika signaler, och det kunde ju Galishimo redan sedan innan och det märkte tränaren direkt. "Det här kan han!" Men vi finslipade på det och jag fick med mig massor av tips.  Finlir. Hur jag kan hålla i tyglarna, hur jag kan använda spöet på ett annat sätt, att jag inte ska få bråttom om det blir svårt, och hur jag kan byta teknik beroende på vilken sida han har. Galishimo lullade med i godan ro och tyckte det var piece of cake, men jag såg ju hur han gick mycket mer "exakt" när tränaren gjorde övningen med honom från marken, så jag blev verkligen motiverad att bli lika bra som hon var.

 Arkivbild från förra året! :)

Det är skönt när övningarna är så lätta och Galishimo är så van vid dem, att jag slipper känna "vad ska hända nu?!" eller "klarar jag av det här?". Samtidigt så kan jag finlira mycket mer och bli mer exakt med vad jag menar så jag kommer ju ändå att se en stor skillnad om jag tränar på "exaktheten". Oron var som bortblåst och motivationen blev så mycket högre. Skönt! I morgon är det också träning och jag hoppas den blir lika rolig!

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet