Konsten att släppa kontrollen

Det går tungt för mig att motivera mig med ridningen nu. Det är mörkt och kallt ute. Nu kommer det dessutom en kallfront och vi räknar med uppåt -20 grader de närmaste dagarna... Jag ska försöka att ta en paus i ridningen och äta lite nyttigare och sola lite solarium och se om jag piggnar till mig.

Jag frågade Elin om hon kunde galoppera Galishimo ordentligt trött i snön, så han kan få en välförtjänt vila några dagar, nu när det blir som kallast. Det ville hon! Nu har jag och Elin en plan på att hon ska få rida Galishimo lite mer regelbundet. Hon ska jobba lite mer med hans galopp på rakt spår och rida honom lite mer konditionsmässigt krävande. Så Galishimo blir av med lite mer mage.

Vi har inga fasta dagar utan Elin får dyka upp när det passar, eller hur vi nu pratar ihop oss. På ett sätt svider det lite att lämna bort Galishimo till en annan ryttare, om än så bara för en dag i veckan... Men Elin är duktig på att rida, hon är modigare än mig, och Galishimo stortrivs med henne. Så det är bara för mig att luckra upp min djupt ingrodda prestige, släppa kontrollen, och niga för Elin när hon glatt rider förbi så snön ryker! Roligt hade dom, och trött blev han!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback