Barnfri

Igår var det för kallt för att rida. Idag är det -27 grader och kylan kommer att ligga kvar ett bra tag. Nu får Galishimo lite vintervila. Jag skämde bort mig på bästa sätt. Jag slötittade på dokumentärer, solade solarium, och så låg jag löjligt länge i ett badkar med bubbelskum med en ansiktsmask samtidigt som jag lyssnade på en ljudbok.

Snart fyller jag 35 år. Det är inte många av mina jämnåriga väninnor som kan ägna en hel dag åt återhämtning, bubbelskum och solarium. De flesta har barn som behöver tas hand om. Vissa jämnåriga kvinnor jublar över att kunna få kissa ifred i fem minuter på toaletten utan att någon lite mindre människa börjar dra i handtaget.

Idag är det skönt att vara barnfri. Ibland tänker jag på en kollega som sa:
"Nu när jag tänker tillbaka på tiden utan barn, så kändes det verkligen inte som att jag hade något LIV."

Med tanken på den kommentaren sjönk jag djupare ned i badkaret tills skummet nådde läpparna och tänkte nöjt:
"Men är det verkligen så himla viktigt att ha 'ett LIV' egentligen?" 



.

Kommentarer

  1. Jag tänker ibland att det är de som inte har liv. När jag hör om kollegor som spenderat typ hela helgen i diverse hallar som ska städas eller tittar på onger som ska göra saker och sen tittar tårögda på mig när jag berättar om de 20 timmarna jag såg i helgen och sen gick på två olika restauranger.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha.. du kan ju konsten att formulera dig XD Jo, det är ju många fördelar, man slipper exempelvis stressa eller... städa hallar och sälja fika i föreningar. :)

      Radera
  2. Jag tänker mer att alla väljer vi bort någonting i livet. Och väljer andra saker istället, utan att det ena är bättre än det andra, eller har högre eller lägre status. Jag har valt bort egen häst, trots min kärlek till dem, för att jag känner att det inte riktigt passar det liv just jag vill leva. Men inte slutar jag älska och längta efter hästar för det. Det viktiga är väl att vara sann mot sig själv och skita i vad andra tycker. Du Katta har alltid mitt stöd oavsett vad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    2. Tack Catta! När ungarna vuxit upp är det din tur att köpa en dundersnäll welsh cob, och rida runt på den som drottningen av england. :)

      Radera
  3. Jag hade en kompis som skrev på Facebook att pendeln var en timme sen och hon fick sitta på perrongen och vänta varpå någon svarade »ååh egentid ❤️«. Varpå kompisen svarade »Jag har inga barn. All tid som jag inte är på jobbet är egentid. Jag tillbringar den hellre hemma i soffan än på en iskall pendeltågsstation.«

    Det sammanfattar allt jag tycker om vem det är som inte har ett liv. Med all respekt för de som längtar efter barn, skaffar dem och är skitnöjda. Grattis! Jag är glad för er skull. Om ni vill får ni vara glada för min också. ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, klockrent svar! "All tid som jag inte är på jobbet är egentid"... det ska jag komma ihåg! Ska nog bli min nya slogan!!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback