Fem månaders utveckling

Idag åskar det och regnar, så Galishimo får vila. Jag har roat mig genom att titta igenom fem månaders utveckling med Galishimo. Andra har varit snälla mot mig och duktiga på att filma och fotografera mig, under fem månaders tid, så jag hade ju verkligen massor av bilder att välja mellan. Tack alla ni!

Men man kan verkligen se att han har fått mer muskler och hur han orkar bära upp sin ryttare bättre och bättre. Titta särskilt på området på "rumpan", eller det bakre låret "under svansroten". I de första bilderna ser han ganska benig och tunn ut i rumpan, för varje bild fylls det tunna och beniga ut allt mer. På sista bilden har han en stor, rund muskel där. Nästa vinter ska han även få extra med mat, så rumpan fortsätter hålla sig rund och fin.





MARS



APRIL


MAJ



JUNI


JULI


Om man inte vill granska min hästs rumpa (vilket ni inte borde kunna motstå) så kan man även titta på området där den bakre hoven går in "under magen" Galishimo. På den första bilden kan man se att den bakre hoven som lyfts fram under magen går ned ungefär en decimeter från där den främre hoven just är på väg att lämna plats, om ni tittar där ena bakbenet och ena frambenet bildar ett "V". Det kallas "undertramp" och kan skvallra lite om hur stark hästen är med sina bakben, hur långa steg den tar med bakbenen, helt enkelt. För varje bild så kan ni se hur bakhoven kommer närmare och närmare framhoven i "V":et. Bara några centimeter per månad. På sista bilden tar bakhoven nästan in i framhoven och det betyder helt enkelt att han är starkare och vigare och att han tar långa starka kliv.

Detta med "undertramp" har jag läst om i böcker men aldrig fått uppleva i verkligheten. Och det är så häftigt att se hur han ändå följer skolböckerna om vi kämpar på. Skitkul... faktiskt!

 .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback