Man kan inte kontrollera livet

Ibland känns livet som det hamnat på bantning. Det krymper. Jag har haft så mycket och sakta förlorat lite i taget.




2008. Här bodde jag i ett hus vid alldeles vid vattnet, man såg sjön från sovrumsfönstret. Jag hade mitt drömjobb. Jag hade inte bara tillgång till blott en hund, utan även den stora vita schäfern, någon som minns "Monstertanten"...?!

Sedan blev det slut och jag flyttade till ett radhus utan sjö, åtta mil bort, och en stund senare fick jag flytta vidare till en liten tvåa. Senare i livet flyttar jag till Västerbotten i en liten tvåa till en man och har då en och enhalv hund (varelsen), och ytterligare en tid senare bor jag ensam i en liten etta med en hund.

Sedan blir jag utan hund.

På ett vis har jag vant mig vid förluster. Jag observerar och konstaterar. Livet är förändring. Förut såg jag förluster som viktiga lärdomar som kunde ge mig nya självutvecklande insikter och föra mig vidare i livet men nu ser jag det mer som slumpartade händelser. Vissa saker bara händer, oavsett hur långt man kommit i sin "personliga utveckling". Jag kan inte göra något annat än att ta tillvara på stunderna jag får. Det är inte bara jag som styr mitt eget liv. Det är ett avancerat samspel av efterfrågan på arbete, höjda bostadspriser, slumpartade skeenden, och andra människor, med sina egna preferenser, som inverkar.

Man kan påverka mycket. Men inte allt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback