"Här kan man inte jolla..."

Förmiddagen ägnade jag åt att ligga på en filt på gräsmattan och läsa en bok. Tiden tickade långsamt och för varje minut så kände jag mig mer och mer återhämtad. Återhämtad efter jobb. Återhämtad efter diverse förkylningssymtom, återhämtad efter den enorma saknaden efter terven... och allt det där andra...

På eftermiddagen handlade jag lite vitt vin, och åkte sedan till Elin och provred hennes Gezzina, som är ett helsyskon till Galishimo. De var lika men ändå olika. Gezzina var ett snäpp vassare, både lite mer vältränad och lite mer bestämd. Plötsligt när jag red henne stannade hon av.
"Vad är det här för jävla luddigheter? Rid ordentligt eller jag går inte en meter till." sa hon och sköt bakom öronen och verkade åter upprepa:
"Rid ordentligt eller kliv av!" sa hon. Hästen alltså. Elin skrattade bara och sa att det där är själva poängen med ston. Man får göra sig förtjänt av deras samarbete. Jag fick helt enkelt lov att rida ordentligt. Skärpa mig lite. Använda mera av mina ben. Använda bättre teknik. Vara tydligare med vad jag ville. Då såg hon ut att acceptera läget. Här kan man tydligen inte komma och jolla med vad som helst.
"Någon måtta får det vara..." verkade Gezzina tänka. Men kul var det!

Elin och Gezzina var klart mer samspelta. Det här är favoritbilden som jag tog på dem under eftermiddagen.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback