Träning med Galishimo

 

 
Träningen med Galishimo gick jättebra. Galishimo skötte sig kanonfint. Han är ju lite ostadig i formen men vi hittar alltid rätt knappar emellanåt. Vi tränade även galopp och han skötte sig underbart. Underbara fina häst. Bästa hästen i världen. Jag sa bara "Galopp" till honom och så höll jag fast mig och han galopperade fint och taktfast dit jag styrde honom. Varv på varv. Så lydigt och fint. Jag var så stolt att jag ville spricka. Här galopperar jag runt, på honom! Som jag ridit in själv. Men tränaren grimagerade illa åt mig på slutet.

Det är ett litet problem att jag är grymt osäker och måste samla mig innan varje övning. Varje ny grej skapar en oroskänsla hos mig. Jag kan inte hjälpa det. Det tar tvärstopp och antingen gör jag övningen fel eller så stannar jag och vill göra den i skritt, först. Så fort vi ska göra något nytt så blir jag lite ställd.




"Why are you so mentally blocked?! Why dont you just change the exercises as i tell you?! Why do you not respond?! Are you like this in other aspects of your life? Just blocking out, like this?!"

Jag blev ställd igen av hans kommentar. Jag såg hur irriterad han var på mig, nästan lite nedlåtande. Jag visste inte vad jag skulle svara. Vad svarar man? Vad svarar jag?
"Det är så här jag är just nu. Det går över med repetition." sa jag på engelska.
"BUT WHY?! Where do this come from?!" sa han irriterat och lade till:
"You are acting really strange!"

"Jag vet inte exakt men det går över med repetition." sa jag igen. På jättedålig engelska. Med lite pipig röst som man får sådär när man är lite rädd men försöker dölja det. Han köpte inte svaret. Jag såg det i blicken på honom. Jag ledde ut Galishimo sedan och kände mig nere. Men Galishimo skötte sig ju utmärkt och vi gör ju framsteg. Det är bara det att jag känner mig dum, efteråt. För Galishimos skull så är ju de här träningspassen kanonbra.



"Du är inte hel ännu. Du behöver bygga upp dig, bara."

sa mamma i telefonen. Jag höll på att börja gråta igen, när jag ringde henne från bilen.

"Du är inte hel ännu. Det är därför det är så svårt för dig. Men det blir ju bättre sedan."

sa hon igen.


Kommentarer

  1. Men åh vad jag känner igen mig, jag är lika dan. Jag har ridit för en herre vars namn jag inte skall nämna här som är brutalt ärlig på gott och ont. Ibland mer ont. Jag hittade en annan tränare sedan, som byggt upp mitt självförtroende, peppat och levererat kritik på ett konstruktivt sätt. Det har säkert tagit längre tid, men skillnaden är att jag inte gråtit efter varje träning att jag istället varit glad och peppad och lycklig.Nu har hon flyttat 40 mil härifrån, tyvärr. Bara du vet vad som är bäst för dig men det finns ju tränare som inte blir irriterade och sura, jag tror mer på den pedagogiken. Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Mja, han kanske är duktig den där tränaren men jag tycker han verkar otrevlig. Det är fullt möjligt att vara ärlig utan att vara nedlåtande. Jag tycker du förtjänar bättre än så.
    Men hejja vad duktiga ni är! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback