En liten pust


Alltså. Jag har inte kontroll på mitt humör. Alls. Det lever sitt eget liv. Efter en jättejobbig morgon, och under en jättejobbig arbetsdag, så insåg jag att jag faktiskt inte fixar att vara på jobbet i åtta timmar. Jag kan bara inte koncentrera mig. Jag är för ledsen. Jag krisar verkligen. Jag tog en lunch med fina Angelica som lyssnade tålmodigt på mina argument om varför livet är över. Det hjälpte för stunden, men långt ifrån helt.

Jag tog ut mina allra sista extratimmar och skyndade mig hem så snart jag kunde. Och grät. Och grät. Och grät. I badkaret. I min ensamhet. Och ynklighet. Jag kände den här riktiga djupa formen av självömkande, och den riktiga sorgen över "Känslan Av Samhörighet" som gått förlorad. Jag hör inte ihop med någon. Jag står helt själv. Och det känns för jävligt.

Samtidigt ser jag ingen annan utväg just nu. Än att stå ensam.

Så jag grät och grät. Och kom plötsligt på att

"Jajustja. Jag har inte cyklat med min racercykel på två år. Den måste vara väldigt dammig."

Vilket för övrigt var en väldigt otippad tanke som poppade upp.

Så jag hämtar cykelutrustningen från den kartong som låg längst in i förrådet. Jag plockar fram min fruktansvärt dammiga racercykel som ser mer död än levande ut. Jag blåser lite på den och leder den till närmaste bensinmack för att få de platta urblåsta hjulen pumpade.

Ja. Sedan var det bara att cykla på. Ensam. Precis perfekt tajmat mellan två tunga regnskurar. Precis som med mig då. Cyklar i solen mellan två tunga gråtskurar.

Och det var... trevligt. Ja. Trevligt.

Som om något bara blåste in lite liv i mig.

En liten pust.





.

Kommentarer

  1. Tack för sällskapet :-) *försöker blåsa bort lite mer elände*

    SvaraRadera
  2. Bra att nåt blåste lite liv i dig :) Superfina foton också!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback