Man behöver inte orka

Jag skakar i benen och blundar. Galishimos blod rinner över stallgolvet. Han är drogad och ser inte ut att lida. Men jag lider. Jag blundar och stryker honom monotont över pannan. Sedan tittar jag igen och ser den lilla strilen blod från benet och hur pölen blivit ännu större. Veterinären vandrar runt, kliver över blodet för att inte få blodiga skor. Janne hållet stadigt fast Galishimo och Ida assisterar där det behövs. Blodfläckarna blir fler och fler och de kliver över och runtom. Och vad gör jag? Blundar och gråter, igentligen inget annat.
"Jag orkar inte stå kvar, jag måste gå..." Mumlar jag mellan snor och tårar och går it, går därifrån, begraver ansiktet i händerna. Jag kan gå. Jag måste inte orka. De andra orkar åt mig. De pratar och fixar och klappar.
"Det här händer. Det här händer." Tänker jag. Jag vandrar runt och ringer lite samtal och när jag kommer tillbaka håller golvet på att spolas från blod och Janne busar lite med Galishimo.
"Jag kan inte hjälpa dig mer än så här. Han behöver åka till en klinik för operation, så snart det bara går. Han måste till Sundsvall, kanske Uppsala. Snabbt."

Galishimo lägger sig i boxen och jag lägger mig bredvid. Maggie hjälper mig med transporten. Jag behöver inte orka göra det själv.


Kommentarer

  1. Neej...varför måste detta hända dig nu... :( Styrkekram!!

    SvaraRadera
  2. Hej !

    Lovar att alla vi som läser med intresse om Dig och Din Fine Galishimo önskar o tänker på att operationen ska gå bra! Att ni snart är hemma igen!
    Mi(Skelleftebo)

    SvaraRadera
  3. Hej Markus och Mi!
    Det är helt otroligt vad många som bryr sig om Galishimo. Jag blir så glad! Tack för ert stöd!

    SvaraRadera
  4. ....och dig Katarina, kom ihåg det!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback