En av många sorger

 
 
En kollega har just upptäckt långdistanslöpning. Hon lyser i blicken och pratar ivrigt om sitt första långpass och hur trevliga alla var i föreningen. Och hur häftigt det var att känna vad kroppen faktiskt klarar av.

Jag kände en avgrundsdjup avund och sorg. Jag som älskade att konditionsträna. Jag älskade långlopp. Jag älskade att delta i olika evanemang. Innan jag släppte allt och flyttade 70 mil till Norrland, och förlorade alla mina träningskompisar. Det finns inga triathlonträningar på orten jag bor på. Dessutom så tog konflikterna med exet musten ur mig. Det var alltid något problem med något. Jag var aldrig i fas med mig själv. Jag klarade inte av att anstränga mig längre, när jag flyttade hit, och jag slutade uppnå några träningsresultat. Flytten stressade mig. Förändringen var för stor. Jag blev arg och besviken när "kroppen" inte längre svarade på träningen.

I stället för att verkligen känna efter hur outhärdligt det kändes så köpte jag en häst i stället. Jag tänkte att jag behövde gå vidare och tänka nytt. Det gamla har varit. Nu måste jag vara positiv. Göra något annat bra. Går det inte träna så kan jag göra något annat roligt. Jag måste tänka framåt. Tänka framåt. Tänka framåt. Jag måste vara positiv. Jag kan inte gräva ner mig. Jag måste göra något nytt... Jag MÅSTE. Jag har inget val. Så tänkte jag.

Jag är så ledsen över det idag.

Så fruktansvärt ledsen.

"Jag har också .. långdistanstränat. En gång i tiden." försökte jag säga med hakan i vädret och armarna hårt knutna om kroppen, till mina kollegor.
"Jaha, där ser man." sa de andra och nickade glatt mot mig.

Utan att någon i arbetslaget igentligen vet alls vem jag varit. Vem jag var förut. Innan flytten.

Jag är ledsen. Jag är verkligen ledsen. Så fort jag stannar av kommer sorgen ikapp och kramar ur mig som om jag vore en gammal disktrasa.

Den tjejen jag en gång var, finns inte längre.
Den tjejen kommer inte tillbaka.
Aldrig i samma form.
Aldrig helt.


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  1. även on det inte finnas thritalon folk där du bor nu så låter det som ett ypperligt tillfälle att se till att hänga med kollegan till föreningen med de trevliga långdistansspringarna.

    SvaraRadera
  2. Tack Tasha! Är tyvärr för otränad för långdistans. Det ligger några månader bort. Men kan ju absolut börja träna för mig själv...

    SvaraRadera
  3. Du får masa dig söderut och träna kortdistans med mig. :) Kan inte påstå att jag springer så där värst långt. ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback