Mjuka öppnor och lösgjord häst

 


Vi fortsätter slipa på öppnorna (Som öven heter shoulder in som på bilden ovan) och jag är så otroligt nöjd. Det är så mycket med Ares nu som känns otroligt bra. Han är mjuk och han stretar inte, han gapar inte särskilt mycket heller. Jag har till stor del blivit av med mina olustkänslor att rida när det blåser, jag märker knappt blåsten när jag fokuserar på annat. Sedan är han väldigt intresserad av att göra rätt så jag känner mig verkligen trygg och att jag har full kontroll på honom. 

Som på detta klipp när det blåser i kameran och jag inte ens minns att det blåste.

Vi har två saker till som tar lite tid att ställa om sig inför. Ares har ju varit lite uppblåst när andra hästar har varit på ridbanan, och plötsligt är det inte ett problem längre. Två hästar galopperade runt och hoppade några mindre hinder och han brydde sig inte alls. Det känns otroligt bra och jag kunde även koppla bort vad de andra gjorde och fokusera på mitt. 

Och så den tredje stora positiva upplevelsen. Och det var den simpla grejen att obekymrat skritta över en markliggande bom. Jag känner i hela kroppen att Ares är helt och fullt avspänd när det kommer till bommar på marken. Nästan så att han spetsar öronen och verkar tycka att det är lite intressant. 

Det finns så många möjligheter med honom, det känns så roligt! 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet