Ares hoppar och vi slänger skrot

 

Jag skickade Ares över ett litet hinder i trav och galopp igår, och jajjemen, han hoppar! Från början tog han stora travsteg över hindret, men när vi tog hindret på longeringsvolt i galopp så tog han perfekta fina skutt över hindret. Han såg helnöjd ut och verkade tycka det var en rolig lek. Jag är i vanlig ordning lite förvånad. För jag är alltid förvånad med den hästen. Han ökar inte tempot, han bromsar inte in, han vägrar inte, han är inte rädd om hovarna, han visar inga tecken på stress eller exaltering, han hoppar inte av för nära eller för långt ifrån hindret, utan måttar sina steg så att det blir en jämn fin galopp med bibehållen takt över hindret. Med spetsade öron och glad uppsyn. Inga problem alls! 

Så jag tror nog att han ska gå hoppa med, med ryttare också. Antingen med mig eller någon annan. Troligen med mig för jag har ju klarat det mesta hittills. 


Under tiden jag lade fram cavallettibommar och byggde ett litet hinder så gick Jonatan runt och drog en sockerbit efter Ares. Det var han lite fundersam över, så det gör vi om fler gånger!

Läste ni förra månaden, när vi funderade på att ta hem en liten unghingst till Jonatans gård i Sjöbotten? Vi funderade på att städa ur kostallet, som med tiden blivit ett garage, och sedan ett ganska osorterat förråd. Jag kände ju inte att jag hade tid och energi att fixa med detta under tidspress, men nu har vi ju ingen tidspress på oss. Stoet Sassy är beställd till sommaren, och ska stå i samma stall som Ares. Vi väntar på att passet ska vara klart. Det finns alltså inga "måsten" med fixet på gården.

Så igår hade vi gott om tid att fixa i förrådet. Lite oklart vad vi ska göra med det, men det behöver definitivt rensas upp. Vi behövde även rensa upp det lilla sidoskjul där Jonatans släpvagn står, där har många saker hamnat i väntan på slängning, när vi renoverat de andra rummen. 

Sagt och gjort - nu har vi kört tre fulla släpvagnar med skräp till återvinningen. Det blåste kallt och regnade men det var ändå roligt och skönt att rensa upp! Det var många saker som var kvar där sedan tidigare husägaren bodde där, bland annat en motor med kvittot kvar som säkert var 50 år gammalt, minst. Kvittot var handskrivet och motorn kostade 150 kronor. 

Nu har vi kvar att slänga skräp och gamla verktyg på väggarna till höger och vänster också, det finns också en hel del lösningsmedel och annat som behöver gå till kemikalieåtervinningen. Det lilla kylskåpet där till vänster har definitivt gjort sitt också. Men det känns skönt att göra skillnad! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet