Better safe than sorry

 

Jag är så entusiastisk över att vi ska få hem Sassy till sommaren. Eller ska vi kanske kalla henne Sessan? Sassy betyder ju "fräck" på engelska och jag funderar på om det ändå inte kan påverka hur man tolkar hennes beteende undermedvetet. Hon är ju så liten, och kommer ju att agera annorlunda än vad man tänkt i början, och man vill ju inte tolka det som "Oj, nu är hon bråkig med oss." utan snarare "Oj, nu gissade hon tokigt." Det är ganska stor skillnad hur man väljer att sätta ord på hästen. För som med allt annat så handlar häst inte bara om häst, utan även hur man som person väljer att se på sin hobby och hur man väljer att tolka och lösa problem. 

Kanske blir Sessan bättre. Som Prinsessan. Hon heter ju dessutom Super Sassy så det kan ju låta trevligt och positivt att ha Super Sessan hemma på gården. 

Sedan har jag landat bättre i min personliga hästhantering och hästfilosofi de 18 månader jag haft Ares. Förmodligen för att jag har en begränsad social krets av hästmänniskor nu, som kanske inte påverkar mig så mycket längre. 

Jag har ju alltid haft ett högt säkerhetstänk och en försiktighet med hästar. Särskilt efter att ha haft en häst som Galishimo så många år. Tidigare har andra påpekat, eller tolkat mig som osäker eller ängslig. Kanske till och med så mycket att det gjorde Galishimo ängslig. Vilket det inte finns några som helst belägg för. Han var ängslig och reaktiv i hagen också. Med Ares blev det tydligare vad jag själv var bekväm med som individ, eftersom Ares är en helt normal häst, så jag behövde ju inte tänka på vad som var unikt för honom. Och då föll ju fokus på hur jag vill göra personligen när jag hanterar och rider in en unghäst. 

Nu konstaterar jag bara att jag fortfarande har ett väldigt högt säkerhetstänk och att det är upp till var och en att ha sin egen ribba på hur säkert eller osäkert de vill hantera sina hästar. 

Jag har diskuterat det flera gånger med Jonatan, särskilt kring hur jag ska hantera Ares och vad jag är redo, eller inte redo, att göra med Ares. Han har alltid stått på min sida. "Better safe than sorry!" säger han ofta. Och så kommer vi nog tänka med Sessan också. Ta det försiktigt, inte forcera, skaffa en bra relation med henne. Och hoppas att det ger en fin utdelning. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet