Drömresan till island

 


I Juni firar jag ett år med Jonatan, och vilket fantastiskt tryggt och fint år det varit. Vi kommer att fira vårt första gemensamma år tillsammans genom att åka till Reykjavik. Jag är så otroligt glad och tacksam över hur Jonatan gör så mycket möjligt för oss. Jag har pratat om att jag vill åka till Island men det har känts som en sån där grej som man bara pratar om, men inte kommer till skott med. Men med Jonatan kommer man till skott. Han har tagit alla kontakter och planerat allt. När flygtiderna förändrats har han bokat om det så det inte blir stressigt, och har inte sagt något till mig. Han har koll på allt. Han vet hur jag tänker, att jag hellre har långa väntetider än har en knut i magen och undrar hur vi ska hinna med.

Vad vill jag hinna med i Reykjavik då? Jag vill sitta med Jonatan på Arlanda och känna mig förväntansfull. Jag vill promenera med honom och peka på saker. Det känns nästan viktigast. Promenera med honom och peka. Titta mig omkring. Jag vill bo på ett fint hotell med honom. Jag vill äta gott tillsammans med honom och inte bry mig jättemycket om vad det kostar. Jag vill bada i den blå lagunen med honom och jag vill att vi åker lite båt och hoppas på att vi får se valar, och så vill jag ju självklart att vi tillsammans hälsar på och rider islandshästar i deras naturliga miljö. Allt  är inbokat, planerat och betalat. 

Det återstår bara att vänta till juni. 

Det är en lyx att få åka till Island. En upplevelse jag kanske aldrig tänkte att jag skulle få uppnå. Men det är ändå ingenting jämfört med upplevelsen att verkligen känna sig förstådd. Att jag bara kan ge honom en blick, och att han läser av mig precis. 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den där silverbjälken

Planering med att måla hästtransport

Påskjutet