Han vill vara med


 "Det är nyttigt att inte träna en så ung häst varje dag." tänkte jag idag när jag åkte till stallet för att fylla på vatten. 
"Man SKA inte aktivera tvååriga unghästar varje dag." peppade jag mig själv och såg fram emot en tidig kväll. Tidig vila. 

Men Ares stod och trampade vid grinden hela tiden under tiden jag var i stallet. Han ville inte äta. Han ville inte dricka. Han stod och tittade på mig tålmodigt. Vid grinden. 

"Du har fri tillgång till mat, färskt vatten, det är ovanligt varmt ute, och du leker jättebra med din bästis Kaktus. Jag behöver inte träna dig med något..."  sade jag bestämt. 

Jag tog en liten paus och tog en ensam promenad efter en skogsväg som stallägaren precis skottat upp. En jättefin väg utan trafik! Då slipper jag trafikträna på ett tag, vad bra! Ares såg mig från hagen och vankade fram och tillbaka och stannade upp och tittade på mig när jag gick iväg. Fram och tillbaka. Fram och tillbaka... 

"JAMEN OKEJ DÅ." sade jag till slut. 
"Vi hittar väl på något då!" sade jag, och han trängde sig nästan ut ur porten. In i stallet. Mys och lite kliande. Han var blöt på ryggen av underkylt regn på de yttre lagret päls, men när jag stack in fingret till underpälsen så var den snustorr och varm. Så jag ryktade honom inte på ryggen och tog ingen sele på honom idag. Han hade ju sele både igår och i förrgår. Han kan ju uppfatta selen som blöt och kall om man trycker ned kylan från ytterlagret till det torra innerlagret och inpå huden. Det är inte så behagligt. Det kan vi vänta med. 

Sedan fick han lite pellets. Vi bett-tränade trots att det absolut inte behövs längre, och sedan gick jag på en liten promenad med honom. Lämnade flocken och tittade på lite nytt. I mössa och utan handskar. Jag som alltid brukar ha högt säkerhetstänk. Vi fann lite buskar som han provsmakade och en transport som såg spännande ut. 

Sedan tog jag ut honom i hagen igen. Han såg lite besviken ut och försökte tränga sig ut igen när jag stängde grinden. Jag fick backa honom bestämt för att stänga porten. Nu har vi hängt färdigt för idag. 

Men det känns så skönt att han vill vara med! 

.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet