Första gången med sele

 


Idag var det första gången jag skulle sela Ares! Jag har lagt på selen flera gånger, från båda sidorna på honom, när han stått i stallgången. Från början, när jag började lägga på selen, så var han lite skeptisk, men det gick ganska snabbt över. 

Jag har dock aldrig dragit åt gjorden så han verkligen fått fast selen runt magen. Jag har väntat lite på bättre väder och att det ska kännas bra i min egen mage, helt enkelt. Jag ville att vi skulle vara klara med bett-träningen så han kände sig helt trygg med att ha ett bett i munnen, innan jag lade på ett annat moment. Det ska ju som sagt vara trevligt för honom. Inte bara utmaningar. 

Jag behöver ju också assistans, för jag vill inte dra åt gjorden ensam inne i stallet om han får en reflex att springa eller bocka av det. Jag vill ha honom på en öppen yta så han kan springa lite och bocka, om det är vad han behöver. 



Idag ville mamma följa med och då tyckte jag det kändes perfekt med henne som sällskap, men när vi var på stallet så erbjöd sig även Sara hjälp och då hade vi full service för att få på honom selen på ett tryggt sätt. 

Först fick han Galishimos sele, men den var alldeles för stor för Ares. Jag har en håltång och ska göra lite fler hål, så det blir bättre. Men Sara hämtade en travsele från hennes russ och den passade perfekt på honom. Sedan gick han runt som han aldrig gjort annat. Helt nöjd över uppmärksamheten och allt beröm han fick. 

Jag testade lite trav, och han hade inte så mycket framåtbjudning i början. Då märktes det att han funderade vad för nytt han hade runt magen. Sedan fick han stå stilla bredvid mig vila någon minut, och sedan trava igen. Då gick det bättre. Sedan var vi klara. Han hade kanske selen på sig i sju-åtta minuter. Det ska vara lätt att göra rätt. Han ska vilja följa med ut ur hagen igen, när man släpper ut honom. Det ska vara roligt att vara med människor. 


Allt med Ares är så enkelt och tryggt. Jag är otroligt glad över honom! Tänk att man alltid har den där inre glädjen när man jobbar med hästar. Att den aldrig går över. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet