Saknar inte ridningen

 Nej, jag har blivit förvånad själv. Jag saknar inte ridningen alls. Ingenting av att sitta på en häst saknar jag. Kanske för att jag varit lite sjuk och haft ett kämpigt år, och så vidare, men ridintresset är otroligt lågt just nu. Det kan också bero på att jag i princip ridit i tio år utan några uppehåll alls. Jag hade ett kort uppehåll år 2013 när Galishimo var skadad, men annars har han ju tuffat på. Jag har ju också ridit ganska ofta med en vag obehagskänsla i magen eftersom Galishimo var väldigt reaktiv. 

Jag har ju många vänner och bekanta på facebook och Instagram som rider sina fina hästar och jag känner absolut ingenting när jag ser filmerna. Varken avund eller inspiration. Absolut ingenting händer i hjärtetrakten. Inte ens de lyxiga hästarna med fina steg. 

ARES känner jag dock mycket för. Ares som individ och samarbetspartner för framtiden. Honom känner jag glädje av att se, men det är mer som en familjemedlem. Han motiverar mig. Honom släpper jag inte. 


Men... 

...Jag skulle lugnt kunna köra Ares med vagn hela hans liv, eller åka rullskridskor med honom, eller vad tusan som helst. Det blir nog ridning hur som helst, eftersom det är en hälsosam träning som stärker honom, och det jag kan bäst. Men det är inte ridningen i sig jag behöver, personligen. Jag vill bara att han ska må bra och bli stark. 

Och det känns riktigt skönt, faktiskt. 

Att gå in med Ares behov i första hand. 

Själv behöver jag inte så mycket från honom. 

Jag och Galishimo december 2015. Jag saknar Galishimo, men inte ridningen... 

Kommentarer

  1. När jag hade häst för många år sedan så var nog inte ridningen det viktigaste, visserligen hade jag en äldre herreman men det att sköta o att hästen mår bra var det viktigaste, en gång frågade en kvinna vad jag har/hade för mål med min häst, jag tänkte trilla av, vi va ute o red i skogen, jag blev då full i skratt, hästen va närmare 20 år, så. Jo att den mår bra o vi har roligt och så blev det tills han va 25 år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen precis! Att få en häst att leva länge och må bra är ju i mina ögon ett mål i sig. :)

      Radera
  2. Jag skrev inlägget ovan, var inte meningen att vara anonym, Camilla Rönnberg, Finland 😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja det är alltid kul att ha ett namn vid kommentarerna :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet