Rörelse!

 


Jag är på 15:e behandlingsveckan med järntabletterna Niferex och jag tycker det blir lite bättre hela tiden. Men sedan är det svårt att skilja vad som påverkat mig hur. Det var sex månader sedan jag blev singel. Det var fem månader sedan Galishimo dog. Det var fyra månader sedan jag fick hjälp för järnbristen. Allt röres ihop i ett alldeles eget livsrecept och ett eget behov av sömn och vila. 

Men en sak som förändrats är att jag nyligen tänkte "Jag borde röra på mig" och att jag nu tänker "Jag längtar efter att röra på mig" och det är en stor skillnad. Den ena tanken är forcerad om vart jag vill vara, den andra tanken är friskare, och kroppen som säger att det är dags nu. 

Snön vräkte ned det senaste dygnet, och det kändes ändå mysigt att ta på sig alla varma kläder, mina nya vinterskor som är så mjuka och varma, och ta sig ut att uppleva all denna vackra snö, innan arbetet startade. 

Ares står gärna ute i snön och ser ut som ett äkta mumintroll. Snön som faller lägger sig på den fluffiga pälsen och smälter inte bort, eftersom pälsen isolerar så bra, så han är alldeles torr i underpälsen, och vit av snö och fluffig på utsidan. Det var ingen idé att ta in honom i värmen så att snön skulle smälta in i underpälsen och göra honom kall, så han fick vara ute. Det är han designad för. 

Tänk att de har tillgång till en jättefin ligghall med ett tjockt lager halm, vatten och även en skottkärra hö, men att de väljer att vara ute, när SMHI utfärdat gul vädervarning. Lyckligtvis hade Sara sett dem inne i ligghallen allihopa i morse, så det är skönt att veta att de kan gå in om de vill. Ingen häst som föser ut en annan. 

Ares har även fått skor fram av hovslagaren. Sedan fick han nog. "Tack men NEJ tack!" sade han bestämt till hovslagaren. Väldigt bestämt. Så nu är han oskodd bak. Från början blev jag lite stressad över detta, men nu när jag fått två dagars distans, så nu tänker jag att  han kan ju gott få vara barfota bak, en stund. Jag lärde mig ju en hel del om boots av Rolf när jag var på körkurs med honom. Jag bootsade ju på samtliga av Rolfs unghästar och fick hjälp med hur de skulle sitta. Så Ares får väl ha broddade boots bak en stund, om han inte har tålamod för skoning hela vägen runt. Varför göra det svårt när man kan göra det lätt? 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet