Budgeten för hästköpet höll!



Visst började jag må bättre när jag fick en ny häst! Det hände omedelbart från att jag fick hem Ares. Mörkret och tyngden efter Galishimo försvann. Den lilla deprimerade koalan suckade tungt och klev av mina axlar. Nu finns det en ny häst som jag måste ta hand om. 

Visst tänker jag på Galishimo ofta, särskilt nu när jag tänker på allt han kunde så bra, allt som Ares ännu inte haft en chans att lära sig, eller så tänker jag tvärtom; saker som Galishimo hade svårt med som tvååring, som Ares verkar kunna så mycket bättre, men det har blivit ett slags mentalt filter och en slags distans till känslorna för Galishimo. Jag känner inte längre skuld för att jag går vidare. 

En annan rolig nyhet är att budgeten för mitt nya hästköp höll precis! Det är så svårt att veta hur mycket ett hästköp faktiskt kommer att kosta med bensinpriser, kastrering, och övernattning och så vidare. Jag ville inte ha en så billig häst att jag inte kunde utvecklas med den som jag ville, och jag ville  inte ha en så dyr häst att jag behövde ta ett lån. Jag har faktiskt inga lån förutom CSN och bostadslånet vilket gör att budgeten återhämtar sig väldigt snabbt när väl lönen kommer. 

Det enda jag visste att jag inte kunde kompromissa med ekonomiskt var mentaliteten och hälsan på hästen. Jag visste att jag behövde en stabil häst. 

Nu visade det sig att Ares dessutom är riktigt snygg! Han har en jättefin högrest grundhållning och rör sig väldigt intressant med stora kliv. Jag tror dressyren kan bli väldigt intressant! 


Jag har nu 763 kronor kvar på mitt konto och lönen kommer om åtta dagar. Budgeten höll med andra ord precis! Och då hann jag dessutom bjuda Ebba på en jättefin utemiddag när hon följde med och sov på hotell med oss i Sundsvall. 

I går kväll när jag checkade att Ares hade kvällsvatten, så låg han och vilade i sitt vindskydd. Jag kunde sätta mig bredvid honom i höet och klappa honom utan att han klev upp. Åh, vad jag älskar att få sitta med hästar som ligger ned. Stjärnorna syntes så tydligt på himlen och det var så vindstilla och klar luft att jag hörde de glada rösterna från Anna, Alma och Louise långt innan de kommit hem från ridturen. 

Detta kommer att bli så bra! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet