Vår första promenad


Idag tog vi vår första promenad, och det var inte helt enkelt. Ares såg andra hästar. Ares glömde att han hade två overalltomtar med sig. Ares glömde också att han var kastrerad. Hingsten Ares var redo att utforska hästgrannarna! De andra hästarna upptäckte nu Ares. De vägrade bete sig vuxet, och visade på alla sätt att det var fruktansvärt spännande med en ny häst genom att springa stressat fram och tillbaka och göra lite krumbukter. Ares ville delta i uppståndelsen om inte den lilla overalltomten höll fast honom. 

Ares blev mycket besviken. 

Hingsten Ares kom då plötsligt på att han är jättestark och försökte dra iväg ett par gånger. Overalltomten höll dock tjurigt fast sig i linan och i stället för att få sin välförtjänta frihet så halkade Ares i gräset. 

Den andra overalltomten jublade över denna seger mellan overalltomte och häst. Eftersom den andra overalltomten var den ena overalltomtens mamma. 


Sedan lyckades vi, efter många om och men, passera hagarna, passera några buskar och träd, och sedan kliva över järnvägen. Många poletter tumlade runt i Ares huvud. Vart var han? Vart var han på väg? Varför? Sedan såg han en hästkompis, det vill säga Anna och hagkompisen Fille, som kom hem från deras ridtur, och jag kände hur förvirringen tillfälligt lugnade sig. En hästfrände!

"DU...! Du har något.. jag menar du har NÅGON på ryggen!!" utropade Ares förvånat och glodde en stund. 


Då passerade hästkompisen Ares, och gick hemåt. Då sprängdes hans skalle av alla intryck. Han blev stark och fick nästan lite panik. Han ville inte bli lämnad efter allt han kämpat sig igenom. Bara att kliva över järnvägen var ett mysterium. Jag bad Anna och Fille vända om och hämta upp oss, och genast blev den lilla hästkroppen mjuk igen. Nu räcker det med äventyr, tyckte han. 

Tills vi insåg att Anna och Fille behöver följa en trafikerad väg och att jag och Ares behövde gå en mindre trafikerad väg, med värre terräng, i stället. 

Så då försvann Fille likförbannat. Och Ares blev parkerad ute på ett fält. 

Och travhästar kom. Med äckliga saker bakom sig. 

Och två motorcyklar. 

Då var både min och Ares skallar sprängda. Nu ville vi hemåt. Men jag kunde ju inte skvallra för Ares att jag delade hans hemlängtan, så jag fick låtsas inte vilja hemåt ett tag. Jag fick låtsas att det var just det här fältet man gärna vill hänga vid. Typ en halvtimme. Ivrigt påhejad av den seniora overalltomten om att vi båda skötte oss utmärkt. 

Till slut kom vi hem. 

Trötta. 

Förvirrade. 

Men vi kom hem samtidigt! 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet