Nu trillade poletten ned!

 

Det var exakt samma blåsiga höstväder som igår, och jag gruvade mig lite för att gå på promenad med Ares igen. Det var ju lite tufft igår då han var stark och hade energi. 

Men i dag hade poletten trillat ned. Det var alltså ingen kidnappning som var på gång. Det var bara en promenad. Ares gick lugnt efter mig hela tiden. Grannhästarna galopperade och krumbuktade som igår, men denna gång tittade han på dem och såg ut att tänka "Old news..." och inte så mycket mer. Det där hade han ju sett förut. 

Sedan gick vi i skogen och han gick helst efter mig med nosen i marken, det fanns många goda lukter och spår som intresserade honom. Han missade en hel del fladdrande remsor och skyltar om nyplanterad skog, men jag antar att de helt enkelt inte luktade intressant. 

Så vi var ute i över en halvmil. Han gick snällt som ett litet skolbarn efter mig och skyggade inte för något. Tittade inte på något. Snubblade inte över en endaste rot. Säker på sina hovar, och med en kropp i balans. Han blev lite trött på hemvägen och det gick lite långsammare hemåt. Han är ju bara en unghäst. 


Det kommer lite minnen från Galishimo. Aldrig, aldrig har jag kunnat ha en så lugn promenad med Galishimo i skogen. Snubblingarna har hört till. Skyggningarna har hört till. Upphetsningen av att vi är på väg hem har hört till. Det höga huvudet och de ständigt spetsiga öronen har hört till. Det finns så mycket saknad och längtan efter Galishimo, men Ares hjälper verkligen till så mycket med att göra hästlivet enklare. 


"Tror du att din unghäst kan ersätta min fantastiska arab?" hade jag frågat uppfödaren någon vecka efter att Galishimo dog. 
"Ja det tror jag." svarade uppfödaren. 

Och hon hade så rätt. 


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet