Sista fixet innan avresan

 

Oj, nu börjar det verkligen närma sig! I morgon åker vi till Sundsvall och hämtar ponnyn Ares och jag har gjort det sista fixet. Jag har köpt en vattendunk och en lite större vattenhink för honom att dricka ur, under resan. Jag har köpt strö och fyllt två boxar så han kan stå inne med en hästkompis första natten. Jag har köpt lite snacks till mamma, Ebba och Anna som följer med och varit noggrann med att det ska vara veganskt så Anna kan delta till 100 procent. Men jag lär mig lite av detta. Singoallakex är veganska! Det visste jag inte!



Och så har jag gråtit över Galishimo förstås. Jag är fruktansvärt trött på att gråta. Det har blivit ett slags cresendo av gråtande sista sju dagarna. Kunde ingen ha förvarnat mig om de helt irrationella och ovälkomna skuldkänslorna, som hänger över axeln på en och klamrar sig kvar som en liten tung deprimerad... koala, så snart den goda förändringen kommer? Som att kroppen VILL vara ledsen. Depressions-koalan som hänger sig fast, kunde ingen ha berättat om den? Eller gjorde dom det? När de sade att sorg tar tid. Här ska vi inte känna glädje, nej nej. Det går inte utan Galishimo. Låtom oss blott känna sorg och tomhet, säger koalan. 


Jag får vara lite pedagogisk och ta hand om den deprimerade koalan som hänger över axeln men kanske inte ge den för mycket plats. Den får hänga där tungt över min axel och deppa under tiden jag gör i ordning Ares nya box. När Anna kommer, när jag gör i ordning nya boxen, så börjar jag prata om hur det kändes sista gången jag körde till Galishimo, hur det kändes sista gången jag var på väg till honom, efter att jag fick höra hur ont han hade i magen. Hur det kändes att sitta i bilen och på väg till stallet och tänka "Det här kommer inte bli bra." Rösten bröts och stockade sig i halsen på mig när jag pratade om det för Anna. Sista gången jag åkte till Galishimo, var det. 


Jag börjar titta ner i marken och mumlar och fortsätter spåna Ares box. 


Det är ju inte så att jag tycker om Galishimo mindre bara för att jag planerar för min nya ponny. Men det blev lite tuffare än jag trodde. Jag trodde jag var mer logisk och krass än så här. 

Jag trodde jag var lite mer balanserad än så här. Att sorgen, efter tre månader, skulle vara lite mer avlägsen. Det är den inte. Den är här och nu. 


Men snart kommer Ares och jag hoppas att han håller mig upptagen. Jag behöver tänka nytt och bekymra mig över en ny häst och kämpa mot nya mål. Med eller utan koala. Det går bra vilket som! 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet