Äntligen feber!


Rubriken kanske uppfattas ironisk men egentligen är den inte det. Som ni vet så har jag varit småsjuk i tre månader. Det känns lite som att immunförsvaret bara inte riktigt gör sitt jobb. Det är ju inte en helt ovanligt reaktion vid järnbrist heller.

Ni vet den där känslan när man tror man ska nysa och så gör man inte det? Så känns det för mig varje dag. Att en influensa är på väg att bryta ut och så gör den inte det. Varje, varje, dag. Jag blir ofta slö efter klockan 13.00 och det har varit tungt att klara att jobba. Ibland har jag någon bra vecka och tränar lite, ibland blir det sämre igen. 

Ibland har jag behövt sjukskriva mig någon dag. Jag har jättetur som har nära dialog med min chef och jag har förklarat att för mig personligen, är det jätteviktigt att jobba. Jag mår bra av att jobba. Jag har jobbat heltid utan avbrott i 18 år och jag tycker om att göra nytta. Så jag får jobba mycket hemifrån. Ibland uppkurad med en filt över axlarna, lutad mot sängryggen, i mjukiskläder men jag får åtminstone leverera. En och annan kollega hjälper till lite extra också med påminnelser så jag inte missar något viktigt. 

Men så var jag ovanligt pigg i två dagar... 

och sedan kom den

En ordentlig feber. 

"Äntligen!" var min första tanke. Nu börjar immunförsvaret funka! Nu reagerar kroppen normalt! Nu blir jag snart fri från virus! 

Och jag tänker hålla benhårt i denna egna sanning jag skapat - tills motsatsen är bevisad! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet