Galishimo 2.0

På söndagmorgon så åkte jag med Galishimo till ridhuset för att träffa Anna och angloaraben Pride igen. Det blåste ute så det var skönt att åka till ridhuset i stan och träna lite i lä, med bra underlag. Galishimo är ju för go´nu! Det är verkligen enkelt att åka iväg med honom ensam och han vet precis vad han ska göra och gör det själv. Jag känner mig trygg med honom i transporten. Vi var i gamla ridhuset och han var lugnare än någonsin. Det känns som att jag alltid skriver eller säger att han är "lugnare än någonsin", men det är så många små framsteg nu som gör mig själaglad. Han är mjuk som smör i serpentinbågarna och jag behöver bara ändra vikt och rikta om axlarna så gör han fina, fina, svängar. Åt både höger och vänster. 

Det känns som att jag fattat serpentinbågar mycket bättre nu också, och att jag inte behöver "styra" mig genom dem med för mycket tyglar. Först kopplar jag in sittbenet, sedan vrider jag överkroppen, och SEDAN tar jag med mig hästen. Sedan väljer jag om jag vill ta med mig hästen med bogarna först, eller i en lätt öppna, med trängande tygeltag eller med ledande tygeltag. Just nu skulle jag kunna öva på serpentinbågar i trav hur länge som helst. Galishimo blir mjuk och fin av dem, en enormt stor skillnad jämfört med ett år tillbaka då jag kallade dem för "sura serpentiner" eftersom Galishimo alltid började bromsa upp vid rakriktningen och fick "ponnysparkas" fram för att ens vilja gå rakt i linje mot ett staket. Som detta inlägg om Galishimos sura serpentiner. Det var ju bara ett år sedan! 



Björn hade feber och kunde inte filma, men jag satte upp Anna på Galishimo och lät henne rida runt lite på henne. Hennes min säger allt. 
"Han går ju i form av sig själv! Jag åker bara!" sade hon förvånat. 


Den enda övning som vi misslyckades på, av naturliga skäl, var att fatta galopp på medellinjen och galoppera rakt fram. Galishimo förstod inte uppgiften riktigt och han gjorde självmant både öppnor och slutor och började vingla på linjen. Men det är ju för att vi galopperar för lite och verkligen inget jag kan lasta honom för. Han är en liten kämpe som gissar. Det får vi ordning på! 

Jag har verkligen klappat och pysslat med Galishimo nu och kärleksfullt kallat honom för "Galishimo 2.0" hela helgen.

Sedan fick jag feber och blev sängliggandes. Jag hade ju lite feber i lördags också. Det kommer med huvudvärken när jag vilar. Jag kanske är en liten coronasmittohärd trots allt, så jag sjukskrev mig från jobbet idag måndag, när jag fortfarande inte kände mig bra. Man får väl vara lite försiktigt, antar jag. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet