Tjockis-ångest och shopping

Såhär på kvällskvisten har jag tittat igenom filmerna från dagens ridning och jag har vansinnigt med "tjockis-ångest" över Galishimos mage. Han höll sig ganska okej för en månad sedan, men när jag blev sjuk och underlaget blev än värre så poppade han upp en storlek till och det... tja det ser inte bra ut. Lyckligtvis så har han inte så mycket fett på rumpa och hals, vilket brukar öka risken för hälsorelaterade sjukdomar, utan han har bara rätt och slätt en rund mage. 

Det är ju lite skambelagt att ha en tjock häst. Jag måste förklara mig genom en snårig väg av motargument om att jag inte alls tycker det känns bra att låna ut Galishimo för medryttare, av flera dåliga erfarenheter under flera års tid, det är inte säkert att rida honom i mörker eller efter trafikerade vägar. Det blir inte så bra heller att sätta honom på box och helst vill jag inte flytta honom till "Halm-hagen" heller, då han gått med samma flock i flera års tid och lätt blir ängslig. Det blev helt enkelt en skitvinter och jag har prioriterat Galishimo så gott jag kunnat. 

Men jag bävar redan nu om alla kommentarer om att han är tjock, och att man ska skratta på låtsas, och hitta på något fyndigt svar. Och så ska folk som inte känner honom förklara hur jag ska göra och jag ska förklara varför det kan bli problem och så vidare, och så vidare. 

Så det är ju två problem. Galishimo är tjock är det ena. Folk kommer att kommentera det är det andra. 

Jag har i alla fall tröstat mig med att shoppa en större sadelpad av lite bättre kvalitet och en hoodie som jag tänkte ha som min "hästhoodie" i sommar. 


Svart är bekvämt. Det drar inte till sig uppmärksamhet och är stilrent.  Det får bli så. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet