Avdelningen små framsteg


Jag red Galishimo lite på fältet häromdagen, vilket visade sig vara en jättedålig idé. Underlaget var hårt och blött om vartannat och det var inte värt att börja kämpa med det. Jag travade två eller tre varv innan jag gav upp.
"Ska vi ta en uteritt i ställett?" frågade jag Galishimo och han verkade vara nöjd med det nya alternativet.

Sedan följde en fin solnedgång och Galishimo tuffade på. Jag försökte mig på att ta en selfie som innefattade både mig och hästen, och snurrade och vred mig i sadeln. För att fånga lugnet, sol och glad häst.

Det här med att kunna släppa fokus på hästen helt och hållet, på ensamma uteritter, och fokusera på märkliga selfies, är väl lite av en nyhet för 2020, måste jag säga. Jag kan alltså lita på Galishimo så pass att jag inte ens behöver sitta centrerat i sadeln, eller hålla koll på vad han gör, åtminstone korta stunder. Ett riktigt skönt framsteg.

Sedan blev han lite mer spänd när vi tog oss iväg på rakbanan, men verkligen inte så pass att det blev energikrävande för oss. Han höll andan några gånger, spände till och stannade upp, men det blev även några nöjda frustningar när vi gick vidare.


Sedan filar vi vidare på dessa öppnor i galopp, och det är ju verkligen roligt på riktigt. Det är när bogen ska gå in lite på ett spår innanför, så man ser tre ben om man tittar på oss rakt framifrån. Ungefär som om hästen är på väg att svänga in på en volt men håller sig kvar på en rak linje. Som ni ser på Galishimos min så tycker han det är svårt men han kämpar på superbra.

Jag skulle vilja säga att öppnorna börjat bli väldigt stadiga! Förut så fick man kanske göra om övningen 4-5 gånger och fick oftast till det bäst under några steg på slutet. Det var både min ovana att göra öppnorna för tvära, och han vinglade så de blev lite olika kvalitet på dem. Nu vet han vad jag vill och jag har fått en känsla för hur mycket tvärning jag ska be om, så det blir resultat varje gång. Jag tycker även att formen kommer upp på ett väldigt ärligt sätt så han får lite mer resning av galoppövningarna. Utan att jag behöver greja och dra i tyglarna. Jag är oftast nöjd efter varje pass!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet