Kreativ tisdag

Jag har piffat upp torsdagens föreläsning med bilder. Bland annat en bild på mig själv när jag håller torsdagens föreläsning. Det går bara snabbare och lättare att teckna nu, riktigt roligt! Uppstartsträckan för att komma igång var ganska lång och motig men nu rullar det bara på, och jag kommer allt lättare in i tänket. Sedan ritade jag även av två av mina kollegor, som också varit med i projektet, och jag väntar med intresse på att få se deras reaktioner under föredraget.

Sedan tog jag Galishimo på en promenad som inte blev så behaglig tillsammans med Ebba och Rand. Jag kände mig yr och blev rädd för att behöva besöka toaletten akut, och det hade varit en synnerligen besvärlig situation eftersom vi var 30 minuters promenad från en toalett och gick i ett område fyllt med öppna vita fält och några ensliga lövlösa träd. Men magen sansade sig.

Galishimo var glad, rufsig och gul. Jag har inte orkat sköta om honom ordentligt och han har struttat runt utan täcke och rullat sig i bajs. Så han var gulfläckig på ena sidan och såg nästan vit ut på andra. Och han hårade massor. Jag och Ebba tog honom till spolspiltan, där han verkligen var förvånansvärt cool, och gnuggade honom ordentligt ren med dubbla krafter. Ebba tog svansen och så lämnade vi skimmelschampot inne i fem minuter innan vi spolade ut det, den blev magiskt fin. Galishimo gick med på allt utom pannluggen och verkade nästan tycka att det var lite trevligt med uppmärksamheten. Det är en så skön känsla att han går bra att duscha nu.

Sedan drog jag honom flera omgångar med en lite taggig svettskrapa i plåt och då föll det av mycket päls av honom (för att vara honom, kallblodsägarna skrattar hånfullt åt de små tussarna). Han fick torka i boxen, vilket han hade blandade känslor över, han bankade på boxdörren och skrek efter sina kompisar, men han lugnade ned sig efter en timme. Han hade gott om både mat och vatten. Det där kändes som ett utslag av ren ovana. Jag har honom sällan i box i flera timmar bara för at låta honom stå där, så han visste nog inte riktigt vad som var på gång. Om jag gör så tre eller fyra gånger till så är han nog ganska lugn med det.


Under tiden han torkade så gjorde jag en utrensning av hästprylar i hans skåp. Jag putsade sadeln och tog bort alla vita hår från den svarta fällen med roller, och bytte sadelpaden. Ryktkorgen tömdes och var full med hår och damm, jag vände ut och in på den, spolade den och hängde den sedan på tork så fukten försvinner snabbt.

Det är ju helt galet vad mycket prylar man har! Så jag försökte sätta in en ny regel: Allt som jag vet att jag använder inom två veckor är i själva skåpsdelen, och allt som jag tror att jag använder inom två månader kan vara i överslafen. (Undantaget är den lilla "första-hjälpen-väskan" och så ska jag fylla på med lite närings-bars, de är bra att äta om man stannar i stallet längre än tänkt och blir hungrig.) Resten kan jag ta hem. Vintertäcken och grimmor och träns som inte används kan hänga på krokar i mina hemförråd...

Som jag också vill städa...






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet