50 pass på gymet

Nu har jag passerat 50 pass på gymet, sedan årsskiftet, säger mobilen som spårar mina pass. Jag startade lite innan. Men i stora slängar, med en vilovecka efter akutbesöket, så har jag tränat ungefär fem dagar i veckan i lite över tio veckor. Det blir 50 pass. Jag har kört Biocircuit (lätt styrketräning i förprogrammerade stationer) och konditionstränat 20 minuter på det, alltså 50 minuters träning per pass.


Märker jag någon skillnad av 50 träningspass?
Nja. Inte så mycket kroppsligen. Sådär ser jag ut när jag flexar. Magen är fortfarande kvar. Jag är tveksam om jag gått ned i vikt men kanske ett kilo eller så. Jag kan väl inte påstå att det är några chockerande omvälvande förändringar kroppsligen.

Men i övrigt så märker jag följande skillnader:

- Jag grubblar mindre
- Jag sover ännu bättre (jag sov bra redan innan men nu har jag uppnått ett stabilt sömnmönster näst intill perfektion)
- Jag har mindre godissug
- Jag njuter mer av god mat på helgerna, utan dåligt samvete
- Jag fokuserar bättre på jobbet.
- Jag blir inte lika däckad av förkylningar eller virus, jag känner att jag har det i kroppen men blir inte trött på samma sätt som jag blev förut. Och framför allt inte lika länge. Nu har ju coronaviruset börjat härja i landet, och även i staden, så jag får väl se om jag behöver äta upp detta påstående. Jag går ju på gym som räknas som "supersmittspridare" och svettas och har mig. Jag har faktiskt haft en ganska ovanlig huvudvärk i ett par kvällar, som jag inte känner igen. Men bara kvälls-huvudvärk är inte skäl att sluta träna, sluta rida, eller inte gå på jobbet, som jag upplever det. Man spårar ju inte Corona längre på friska individer, så det är ingen idé att testa sig.

(Hade jag inte tränat så hade jag garanterat grubblat vidare och gjort ett kompletterande Corona-inlägg här på bloggen. 

Men eftersom grubblandet dämpats så stannar jag bara vid tanken, och tar en leverpastejmacka i stället. 

Det är gott med leverpastej.)




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet