Skovårdsprodukter - Tack mamma!

Mamma gav mig 1000 kronor att köpa mig något i födelsedagspresent. Först så köpte jag ett häst-täcke men det passade tyvärr inte Galishimo och fick lämnas tillbaka. Sedan har jag ändrat mig och tänkt om, och det nya beslutet blev riktigt bra.

Jag gillar verkligen stövlar. Jag har nästan alltid stövlar på jobbet och med åren har jag blivit allt mer förtjust i läder och stövelvård. Jag rengör och smörjer ju Galishimos prylar som ren terapi på helgerna och gillar även att hålla mina stallskor fina, särskilt inför helgen. Däremot ser det ut som skräp i hallen när stövlarna ligger huller om buller. Det ser inte bättre ut i mina förråd, där stövlar ligger slängda och skaften vikta lite var stans.




Därför har jag köpt en uppsättning med stövelstöd från Hööks. Jag kunde inte finna om priset inkluderade per styck eller per par så antingen har jag hela åtta par stövelstöd, eller fyra par. Den som lever får se. Jag har då räknat upp till att jag har minst sex par stövlar så de kommer garanterat till användning. Jag har vinterridstövlar (i tyg) två par ridstövlar (där det ena paret är ganska slitet men som jag inte vill släppa taget om), mina nuvarande jobbstövlar i textil och vintermudd som jag har på jobbet, samt två sommarstövlar att ha på jobbet.




Sedan köpte jag en stövelkneckt, en fin skoborste med en mindre borst för att kunna smörja området mellan sula och sko, som alltid är svårt att få fint.




Jag köpte även lite refreshing oil och även en slags svart siliconblandning som man kan smörja över skon efter rengöring, för att måla över nötta områden och även göra stöveln extra glansig. Själva rengöringsprodukterna i form av lädertvål och balsam har jag väldigt gott om, både hemma och i stallet.



Till sommaren blir det kanske ett par kvalitetsstövlar för kontoret med lite bättre läder som kan hålla i flera år, om jag tar hand om dem och putsar upp dem regelbundet. Det är roligt när nöje och miljömedvetenhet hänger ihop.


Jag fick ihop summan till just precis över 1000 kronor, så nu längtar jag efter att få dessa grejer.

Det blir skönt att njuta av bättre ordning i hallen och i mina förråd. Och fina, välskötta skor.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet