Gymträning

Jag köpte ju ett gymkort i september och jag försökte verkligen hålla mig på en realistisk nivå med gymträningen. Jag förväntade mig oregelbunden träning och att jag skulle använda bastun en hel del under den mörkaste tiden på året. Det har verkligen blivit bra. Jag tränade ingenting under oktober månad då jag var allmänt överväldigad av arbete men november och december har förflutit bra med 2-3 pass i veckan och långa sköna stunder i bastun. Jag brukar åka dit osminkad och nyvaken lite tidigare på morgonen innan jobbet och efter passet duschar jag, bastar och sminkar mig på gymmet. Sedan är jobbet fem minuters promenad därifrån. Perfekt!



Största utmaningen är 3 minuters löpning med 3.5 % uppförslutning och 8 km/h, i två omgångar. Detta är delmoment i min biocircuit. När jag är lite ur form så får jag maxpuls direkt och måste stanna och flera gånger har jag tvingats avbryta löpningen tidigare på grund av mjölksyra. Idag gick det strålande och endast de sista 30 sekundrarna nosade på mjölksyretröskeln. Så snart jag klarar detta relativt bra så ska jag inte öka tempot, utan enbart öka lutningen. Målet är att klara 3 minuters löpning i 5 % uppförslut och det skulle vara en fantastisk utveckling för mina vader och syreupptagning, trots att jag inte alls löptränar längre. Det är ju bra om jag kan få ut det bästa möjliga på minsta möjliga löpning, jag har varken tid eller lust för långlöp, längre.

Generellt så blir det ganska mycket sammantagen konditionsträning då jag ofta joggar lätt 10 minuter innan passet, och sedan kör styrkepass blandat med mina 3 X 2 minuters uppförsjogg, och jag har även med 3 X 2 minuters cykling med. Det blir ju faktiskt 10+6+6= 22 minuters flåsande per pass!

Jag kan ju inte ställa högre krav på min hästs kropp än på min egen kropp. Någon rättvisa måste det ju få vara... Tränar han sitt vänsterben så tränar jag mina vader. Flåsar han så ska även jag flåsa. Punkt.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet