Träning och... ridkurs.. igen

Idag har jag tränat mig själv och tränat hästen.


Den egna träningen lämnar jag väl helst lite okommenterad, jag gjorde ju ett personbästa där i mitten på maj och sedan har träningsresultaten sjunkit väldigt stadigt, trots regelbunden mat och träning med samma försiktiga upplägg. Men så funkar min kropp, så har den varit genom alla år, och det är bara att strunta i att titta på resultaten och njuta av att få jobba på och bli trött efteråt. Ett tag kunde jag inte jogga alls i mer än fem minuter och då blev jag lite grinig, det gick ju så bra alldeles nyss! Men jag har en sådan kropp bara. Den får rejäla svackor i skov. Jag har aldrig hittat någon förklaring men jag kan leva med det. Så länge jag känner mig frisk, så!

Någon som däremot inte har någon svacka alls, någonstans, är Galishimo. Han matar bara på och blir finare och finare för varje pass. Idag kunde jag inte låta bli att klämma in en dressyrlektion för ridläraren P på hemmaplan. Galishimo borde få en liten vilopaus snart men det är svårt att sluta när han verkligen är på hugget. Dressyrlektionen gick super och vi dammade av galoppen som jag inte jobbat så mycket med efter vintern. Jag har varit lite småfeg och kört en "tantgalopp" i lugnt tempo men nu var det "slut-tantat" (mina egna ord) och enligt dressyrtränaren dags att lägga in lite power i både trav och galopp. Galishimo svarade upp direkt på kraven och matade på som sjutton. Han förstår så snabbt vad som förväntas av honom. Jag fick kämpa för att inte småbromsa eller hålla emot utan ge honom utrymme att sköta sitt jobb som han ska, bara. Här kan man inte sitta och fegdra, tydligen. Jag log med hela ansiktet och blev rosig om kinderna. Vilken helg jag haft! Vilken liten trevlig hobbyhäst jag har!



Bilden är en månad gammal så lägg in lite mer power! Mer grus som sprutar och man som flyger. Och gräs som grönskar. Där var vi!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet