Crock-pot och mat

På natten till söndag gjorde jag kyckling med citron och dijonsenap tillsammans med potatis och lök i crock-poten, som fick puttra på över natten. Det blev en slags gryta och kycklingen föll isär alldeles. Typ som pulled pork fast med kyckling. Det gick att äta, och kändes helt klart nyttigt i alla fall. Jag blev inte överväldigad av smakupplevelsen. Men det var helt klart ätbart och jag kanske kan krydda den lite annorlunda framöver.

Under natten till idag gjorde jag kotletter i teryiakisås med skivade morötter och lök. Nu har den puttrat över natten och när jag öppnade locket i morse så luktade det väldigt gott. Tydligen ska man ta ut köttet och grönsakerna och reda en sås på buljongen och sedan koka potatis till, så jag är inte helt färdig med den.

Det som jag känner redan nu är att min mage verkar må jättebra av potatis-lök-och-kyckling-långkoket. Jag har verkligen slarvat med potatis och rotfrukter. Eller jag har slarvat med matlagning över huvud taget de senaste fyra åren. Det är roligare när man bor ihop... eller var det verkligen det? Jag har något minne av att jag blev besviken också, när jag lagat mat och lagt ned tid på mat, men inte riktigt fått den respons jag väntat. Jag har ett vagt minne av att jag kände att jag fastnade lite i husmors-fällan och kände mig lite missnöjd, eller utnyttjad. Det är en balansgång det där.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den där silverbjälken

Planering med att måla hästtransport

Ett tungt beslut om gårdskatterna