6:e utflykten till ridhuset

Det är SÅ roligt att komma igång med ridträningen i ridhuset. Idag kände jag mig stark, modig, välkoordinerad. Jag hade den stora äran att få med mig Elin idag och hon var taggad med tålamod och redo att filma mig. Och som hon filmade. Jag låtsades att jag var tränaren EH och jag trodde att jag red Galishimo i ett fantastiskt tempo med en vacker schwung och dynamik men när jag tittat på filmerna så lullar jag (mycket lycklig) runt i långsamt tempo på en oengagerad häst och på alldeles för lösa tyglar. Så kan det gå. Men det gjorde mig bara än mer taggad att återvända till brottsplatsen och rida ännu bättre någon annan dag. Vi var åtminstone inte spända, och det var en tydlig skillnad.

Galishimo skötte sig utmärkt. Vi hade den otroliga turen att två hästar i ridhuset bara hade i uppdrag att skritta i 40 minuter så det hade ju en väldigt lugnande effekt på Galishimo. Jag vågade inte fråga men de hästarna kanske varit halta och rehabtränade i skritt för att bli friska, eller något. Vissa hästar behöver skritta länge efter att de skadat sig.

Galishimo får hur som helst väldigt svårt att hitta den rätta panik-känslan, om två andra hästar skrittar lugnt på lösa tyglar på vardera änden av ridhuset, varv efter arv. Jag kunde till och med avsluta ridpasset med min första galopp i ridhuset. På en mycket avspänd häst. Det kändes skitroligt. Hela helgen är räddad!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet