Transportfix och hamrad metall

Efter betessläppet har mamma haft det stora hjärtat att hjälpa mig med renoveringen av hästtransporten. Jag är evinnerligt tacksam för detta initiativ! Jag hade tejp för att skydda listerna och vi behövde måla ett andra lager färg på väggarna, och ett första lager färg på taket. Sagt och gjort. Vi målade glatt så färgen yrde. Det är så mycket lättare att göra när man är två. Det tog flera timmar men slutresultatet blev kanonfint!



Taket var ju lite ojämnt i färgen i en kall vit kulör med grå partier där grundlagret av glasfiber sken igenom. Som bilden här ovan. Men nu blev taket målat i en tät jämn varmt gräddvit färg som lyfte hela transporttaket på ett fantastiskt sätt. Att olika vita färger kan göra så stor skillnad! Jag hade inte en aning!



Dessutom fann jag en glädjande bonus när vi var på affären och köpte färg.  Det finns nämligen en färg på Jula som heter "hamrad metall". Färgen är ojämn, glansig, och ser faktiskt ut som hamrad metall. Den kostade ett par hundringar men jag blev förtjust i den på en gång! Här ska det målas metall på metall! Gammal sliten metall ska få ett lager färsk metallfärg! Allt sitter i detaljerna! Här ser ni skillnaden när jag målade med den.


Det här var grå bomfästen med vit färg på sig från en tidigare renovering. (Jag och mamma är oskyldiga över det spillet eftersom jag alltid skyddstejpar saker som om livet hängde på det.) Metallen är trött och glanslös. 

Tadaaa! Ser ni skillnaden!? Va? Va? Va?


Sparkskydden vid sidorna hade fått sig sina smällar och har ju högtryckstvättats och torkats ur




Tadaa! Bucklorna är ju förståss kvar men inte missfärgningarna. Helt godkända sparkskydd!


I morgon ska jag köpa mindre penslar och finmåla kring fönster och annat där vi inte kom åt så bra med de större penslarna. Sedan är transporten färdigmålad invändigt! Tack snälla mamma som hjälpte mig!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet