C-tränaren igen

Även i helgen har jag ridit för C-tränaren i dressyr och jag är otroligt nöjd med henne!
Jag är väldigt tacksam för jag har fått ett otroligt bra stöd i att acceptera Galishimo för den han är. För han är en klurig häst att hantera, och det är riktigt svårt att se för ett otränat öga. Den portugisiske tränaren jag red för förut, såg också hur svår Galishimo var och jag kände stöd från honom också. Men de stöttade mig på olika sätt och den här nya C-tränaren känner jag mig tryggare med.

En stor del i den positiva upplevelsen med henne är att hon ger uppgifter som är på exakt rätt nivå för mig. De är enkla övningar som jag i princip inte kan misslyckas med, om jag bara övar på dem. Det har gjort enormt mycket för självförtroendet och Galishimo tycker också det är trevligt. Det ser inte så vackert ut men det är roligt och stimulerande. Det är mycket smått pill som handlar om att kontrollera bogen på honom på små signaler.

Idag så tränade jag bland annat på att rida Galishimo med en hand och med den andra handen använda spöet på ett mer allsidigt sätt. Inga galoppsprång, ingen bärighet, inga fina gångarter, bara att träna på att rida med en hand i skritt och se hur fint Galishimo responderar ändå. Och Galishimo gör ju allt han kan för att det ska bli rätt.

"Ni har en fantastisk fin kommunikation. Ni är väldigt känsliga båda två och det märks hur uppmärksamma ni är på varandra. Det gäller för dig att inte utsätta dig för situationer där du tappar självförtroendet, utan att du håller dig på en nivå där du är trygg och att du fortsätter bygga på grunden med honom. Du får absolut inte slå på dig själv för den här hästen hade vem som helst gett upp med för länge sedan. Det här kommer att bli jättebra!" 

 Arkivbild.. det är ju ingen som fotograferar mig längre... hmm...



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet